materialen

Bij Hermsen Dakwerken Beuningen werken we met verschillende materialen. Welke materialen dat zijn, kunt u hieronder lezen.

bitumen dakbedekkingWij maken gebruik van onder andere gebruik van bitumen. Wat is dat nou?

Bitumen is een substantie die gebaseerd is op aardolie. Verreweg de meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van dakbedekking waarbij gebruik is gemaakt van deze substantie. Bitumen heeft vele goede eigenschappen. Zo is deze substantie duurzaam waterdicht, heeft deze een uitstekende hechting, behoeft bitumen weinig onderhoud en is de substantie voor ons eenvoudig te verwerken.

Bij Hermsen Dakwerken Beuningen gebruiken we echter met name met gemodificeerde bitumen. Doordat er kunststoffen zijn toegepast aan bitumen, wordt niet alleen de kwaliteit van bitumen verbeterd (zoals betere flexibiliteit en grotere elasticiteit), ook maakt het bitumen UV-bestendig. De bitumen wordt met een brander aangebracht.

Bitumen is leverbaar in verschillende soorten rollen. De zogenaamde K14-rollen zijn
de standaard zwarte rollen. Daarnaast kunnen wij nog K24-rollen bestellen. Deze rollen hebben een leislag en zijn in elke gewenste kleur leverbaar. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen laten installeren, dan kunnen wij een wit dak maken waardoor het zonlicht wordt gereflecteerd en u optimaal van uw zonnepanelen kunt genieten.

Naast bitumen, maken wij ook gebruik van kunststof: PVC en EPDM.

Een kunststof dakbedekking is vrijwel altijd toe te passen in geval van bijvoorbeeld een renovatie. De verwerking van kunststof dakbedekking is brandveilig doordat deze dakbedekking niet met een open vuur wordt aangebracht, maar met een föhn. Daarnaast is een kunststof dakbedekking milieuvriendelijker dan het gebruik van bitumen doordat kunststof dakbedekking dunner is en lichter in gewicht. Bovendien is het in veel gevallen volledig te recyclen. Door het lichte gewicht van kunststof kan in de meeste gevallen een lichtere onderconstructie worden gebruikt.

EPDM dakbedekking bestaat voor 35% uit elastomeer rubber, wordt vaak koud verlijmd, vergt weinig onderhoud en gaat probleemloos tientallen jaren mee.

Als laatste maken wij gebruik van dakshingles.

Dit zijn kleine stukjes dakbedekking die een beetje over elkaar heen worden gelegd en worden bevestig door middel van lijmen of spijkeren.

Shingles worden meestal gebruikt op blokhutten, tuinhuisjes en andere hellende daken. Veel mensen zijn van mening dat dakshingles een mooiere afwerking voor hun dak geven dan dakpannen. Met wat creativiteit kunt u met dit soort dakbedekking de meest spectaculaire daken krijgen. Door het unieke kleuringsproces ontstaan er in de shingles blijvende natuurlijke kleureigenschappen. Daarnaast hebben dakshingles nog het voordeel dat ze bestand zijn tegen vorst en extreme hitte en dat ze tegen roest en hevige wind kunnen wat dit een uiterst duurzame dakbedekking maakt.

 

Comments are closed.